10 tipp a tökéletes gourmet fogások elkészítéséhez

VN, NA

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A „gourmet” egy meglehetősen laza kifejezés, ugyanis nincs kőbe vésett definíció ahhoz, hogy mi számít gourmet-nak, és mi nem. A gourmet leginkább egyfajta minőségi ideál a gasztronómia világában, francia nyelven pedig „ínyencet” jelent. A gourment ételek általában nagyon gazdagok, és mindig látványosan szokás tálalni őket. Nincs tehát szigorú megkötés azt illetően, hogy hogyan kell gourmet ételeket készíteni, azonban az alábbi tippek segíthetnek, hogy saját konyhádban is igazán ízletes és látványos fogásokat alkothass!

1. Ismerd a technikákat

Itt nem valamilyen speciális, titkos módszerekre kell gondolni, szimplán csak tisztában kell lenned az alapvető konyhai technikákkal, amik elengedhetetlenek a hozzávalók előkészítését, illetve a fogások elkészítéséhez. Tanuld meg például helyesen felvágni a húsokat és a zöldségeket. Ne bonyolítsd túl a dolgokat – kezdetben gyakorolj azokkal a hozzávalókkal, amiket ismersz. Például tanuld meg helyesen felvágni és sautézni a hagymát, és így tovább.

2. Légy felkészült

Írj össze magadnak mindent, amire szükséged lesz egy recept megvalósításához – a hozzávalókat és a konyhai kellékeket is. Fontos, hogy rendszerezd ezeket a dolgokat magad körül, hiszen így biztosíthatod, hogy semmiről sem feledkezel majd meg. Csupán egyetlen hozzávaló vagy eszköz hiánya is félbeszakíthatja a főzési folyamatot, ami különösen akkor kellemetlen, amikor nem hagyhatod félbe a dolgokat, mert időben el kell készülnöd velük.

Fontos továbbá, hogy minden receptet alaposan, és többször is elolvass, mielőtt elkezdenél bevásárolni hozzájuk, vagy elkészíteni őket. Nincs rosszabb annál, mint amikor mindent kipakolsz magad elé, felveszed a séfsapkádat, és a recept azzal a sorral kezdődik, hogy „helyezze a hozzávalókat hűtőbe 12 órára”.

3. Szerezz minőségi eszközöket

Nem muszáj mindenből a lehető legdrágábbat megvenned ahhoz, hogy mennyei gourmet fogásokat készíthess konyhádban. Figyeld meg, hogy mikre van a leggyakrabban szükséged azokhoz az ételekhez, amiket szívesen készítesz el, és szerezz be minőségi eszközöket ezekhez a receptekhez. A minőséget itt tényleg nem szabad alábecsülni, hiszen az olcsó lábasok vagy épp serpenyők igazán megkeseríthetik az életedet.
 


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Vitorlás szakszótár

Húsvéti nyúl

A Húsvéti nyúl A húsvéti nyúl, vagy húsvéti nyuszi, nyuszi a húsvét ünnephez...

Lenzventil

Lenzventil - a hajóban felgyülemlett vizet az áramlástan alapján távolítja el

Hétvége Bécsben

Hétvége Bécsben

Luftkaszni

A luftkaszni jelentése légkamra. Ezek olyan légmentes zárt kamrák a hajóban, amik...

Robert Scheidt

Robert Scheidt   Születési hely/idő 1973. április 15. Sao Paolo Robert...