Itt a tavasz, de most már tényleg. Ugyan még kicsit fúj a szél, és nincs feltétlenül 20 fok mindig, de egyre biztatóbb a helyzet. Ilyenkor jól esik a gyomrunkat és a gondolkodásunkat is átállítani a könnyedebb, lazább ételekre, mely a hideg (nagyjából hó nélküli) tél után nagyon is jól tud esni. Lássunk most néhány ötletet, mivel érdemes próbálkozni!
A jó idő – úgy tűnik – végre megérkezett, így hát ideje elfelejteni a nehéz, gyomrot megterhelő ételeket. Ideje előkeresni a biciklit, és az egészséges életmód híveként kikerekezni a piacra friss némi zöldségért. Ugyanis már vannak. Végre nem kell tovább várni, hogy valami igazán roppanós zöldet rágcsálhasson mindenki, hanem elég csak körbenézni a piacon, vagy az üzletek zöldséges polcain. Hoztunk most nektek pár receptet, melyből világosan kiderül, hogy az egészséges életmód nem is olyan vészesen drága, valamint hogy pillanatok alatt elkészíthető mindenféle finomság.
Sütésre-főzésre fel! :)
A következő fogások főként idényzöldségekből készülnek, és kellemesen könnyűek a gyomornak. Sehol egy „jó” kis gyomorégés, vagy az a nyomás, amikor valaki telieszi magát, mert annyira jól esik neki az adott étel. Ráadásul ezek a zöldségek mind-mind vitaminban gazdagok, így kiküszöbölheted, hogy a szokásos tavaszi fáradtság megkörnyékezzen.
Ellenben az is érthető, ha valakinek sem kedve, sem ideje nincs ilyesmikkel bíbelődni – még egy fél órát sem -, így hát nekik is készültünk egy remek ajánlattal, amit ide kattintva meg is nézhettek!
LAPOZZ A RECEPTÉRT!
Spenótos, tavaszi rakott krumpli
Hozzávalók:
- ½ kg spenót
- 40-50 dkg krumpli
- 10 dkg reszelt sajt
- 2 tojás
- 2 dl tejszín
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 dkg vaj
- némi szerecsendió, de ez elhagyható
- csipet só
- csipet bors
A hagymákat apróra fel kell vágni, és pici olajon megdinsztelni. Ezután hozzá kell adni az alaposan megmosott, lecsöpögtetett, feldarabolt spenótot, majd megpárolni. Ha már nagyjából puha, bele kell tenni a tejszín kétharmadát, és megsózni-borsozni. Ha szeretitek a szerecsendió ízét, most kell beletenni egy keveset.
A két darab tojást keményre kell főzni, a krumplit pedig alaposan megmosni, és a héjával együtt megfőzni. Ha készen van, le kell hántani a héját, és felszeletelni. Egy jénait – amiben kényelmesen el fog férni minden hozzávaló – ki kell vajazni, és beletenni egy sor krumplit. Ha gondoljátok, még meg lehet sózni kicsit, majd rátenni a spenótot. Erre jön majd egy réteg felvágott tojás, majd végül a maradék spenót.
Ha mindez kész, nyakon kell önteni a maradék tejszínnel, és megszórni reszelt sajttal. 180-200 fokos sütőben érdemes sütni – nagyjából 30-35 percet (sütőtől függően).