A következő cikkünkbe a világ minden tájáról fogunk találni különböző éttermeket. Egyetlen közös van bennük, hogy mindegyik nagyon drága hely, de ennek megvan az oka, ugyanis ezekben az éttermekben készítik el a világ legkülönlegesebb ételeiket. Lássuk, hogy mit tudnak a világ legdrágább éttermei.
Ultraviolet – Shanghai, Kína
Paul Pairet bámulatos étterme a haute cuisine csúcstechnológiájának a határait feszegeti. Minden egyes éjszaka 10 vendég jelenik meg az étterembe, ahol 20 különböző ételt szolgálnak fel nekik, zenével és a legkülönlegesebb illataromákkal, hogy minél több érzékszervre hassanak az este alatt. Ha valakinek nem lenne elég nagy élmény ez a 150 ezer forintba kerülő vacsora, annak elárulom, hogy minden fogásnál változik a belső tér, és a zene is az ételhez idomul. Ez már nem csupán egy vacsora, hanem egy komplett előadás.
Alain Ducasse a The Dorchester – London
Ezt az éttermet jelenleg Jocelyn Herland, kortárs francia séf irányítja, ahol meg is kérik jócskán egy vacsorának az árát, de mit várhatunk egy 3 Michelin csillagos étteremnél. Egy hatfogásos kóstolómenü, ami most többek között kacsamájat, és Dorset rákot tartalmaz, cirka 50 ezer forintba kerül személyenként, de ez egy alsó határ, ebben még a borpárosítás nincs is benne.
Le Meurice étterem – Párizs
A kristálycsillárokkal és antik tükrökkel díszitett, Versailles-inspirálta Le Meurrce jelenleg Alain Ducasse tulajdonában áll. Ha ki akarjuk próbálni az ötfogásos ’’Collection’’ menüt, akkor körülbelül 120 ezer forintot kell kifizetnünk. Ez a menü tartalmaz norvég homárt, illetve Ikejime-t is.
Masa – New York City
Ez az étterem egy híres séfről, Masa Takayama-ról lett elnevezve, ahol az az elv, hogy az étel minél inkább egyszerű és letisztult legyen. A közel 160 ezer forintos kóstolómenü fogásai tökéletesen illenek erre az elvre, de ez a hely pont ezzel a dísztelenséggel vonzza oda a legtöbb látogatót, főleg a különös tenger gyümölcseinek a felvezetésekor. Ha téged is érdekel a többi étterem, akkor mindenképpen lapozz a következő oldalra!