Valljuk be, mi magyarok nem vagyunk valami nagy halfogyasztók, inkább húsevőknek mondanám magunkat. Éppen ezért nemcsoda, hogy a legtöbbünknek nem sok tapasztalata van benne, hogy hogyan is kell a halat elkészíteni, méghozzá jól. Pedig a hal nemcsak nagyon egészséges, hanem istenien finom is, ha tényleg jól van elkészítve, én mindenkit csak buzdítani tudok, hogy egyen minél több halat. Mutatom is, hogyan kell a halat jól elkészíteni, íme 5+1 tipp otthoni halsütéshez!
Tengerparti friss halpiac hiányában sokszor a fagyasztott halakra kényszerülünk, de azt kevesen tudják, hogy hogyan kell ezzel jól dolgozni! Ha nem megfelelően állunk neki a sütésének, a végeredmény inkább halpépre fog hasonlítani, esetleg szétesik sütés közben, amit te sem szeretnél. A legfőbb ok, az olvasztás közben kiengedett víz, amit azzal tudsz elkerülni, ha egy negyedórával a sütés előtt besózod a halszeleteket és hagyod, hogy a felesleges víz távozzon belőlük.
A friss hallal némileg könnyebben lehet boldogulni, mint a fagyasztottal, de azt tudnod kell, hogy a hal húsa, a többi állaténál jóval romlandóbb. A hal az elpusztulása után már 12 órával romlásnak indul, ezért nagyon fontos olyan helyről beszerezni halat, ahol megbízol a minőségben, vagy ha magatok fogtátok ki a halat, akkor rövid időn belül készítsétek is el azt! Gondolj arra is, hogy az előkészítése is időigényes, ezt is kalkuláld bele mindenképpen!
A megpucolt és megtisztított halat legjobb egy serpenyőben felhevített olajon megsütni, ügyelve arra, hogy a megszokott forgatás helyett a zsiradékot kanalazzuk rá a halra, megelőzve azt, hogy szétessen! Plusz tipp: még ízletesebb lesz, ha a halszeleteket sütés előtt átkenjük és hagyjuk állni.
Sokunk kedvence a rántott hal, mutatjuk is, hogyan lehet jól elkészíteni! Először sózd meg a halat, hagyd néhány percig állni, mikor levet ereszt töröld át, és panírozd be, és azonnal, de tényleg azonnal tedd a forró olajba, ne hagyd, hogy a liszt átvizesedjen, mert akkor nem lesz olyan jó az eredmény, lemorzsolódhatnak darabok is! Plusz tipp: rántott hal készítéséhez leginkább a süllő, a harcsa, a ponty, valamint a tőkehal ideális.
Ennél egy kis igazi tengerparti hangulatot idéző grillezett halat? Semmi akadálya: a halon nyugodtan hagyd rajta a bőrét, kend be olajjal, valamint a grillrácsot is érdemes megolajozni, és mehet is a grillezés. Érdemes törekedni arra, hogy olyan halszeleteket grillezzünk, amik egységes vastagságúak, így sokkal jobb lesz az eredmény!
A paprikás lisztben való sütés az egyik legnépszerűbb halsütési módszer, amit te is könnyen megcsinálhatsz. Először sózd meg a megtisztított halat, majd törölgesd meg szárazra néhány perc múlva, amikor látod, hogy levet eresztett, ezután fogasd meg papriskás lisztben, és mehet is a forró olajba, nem szabad várakozni a sütés előtt, mert akkor a liszt átnedvesedik, és nem lesz tökéletes az eredmény!
A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.
Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!
Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.
A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.
Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!