A magyar konyha világhírű, népszerű és finom ételei, intenzív fűszerezése és egyedi íz világa miatt. Ami nekünk már teljesen átlagos, mindennapi étel, az egy külföldinek lehet meglepő, szokatlan, de ugyanakkor új és különleges élmény is. A külföldiek rangsorolták a szerintük 10 legjobbat.
Talán ez a legnépszerűbb leves, szinte már egy nemzeti jelkép, ami kapcsolható az alföldi pásztorélethez. A pirospaprika miatt gyönyörű színe és isteni íze van. Akármilyen húsból megcsinálhatjuk, de leginkább a marha vagy a sertés ajánlott. Nagyon sok verziója van, eredetileg, krumpli, sárgarépa, hagyma, pirospaprika, só, bors és kömény kerül bele, de a csángó gulyást savanyú káposztával, a babgulyást babbal, és van ahol, kelkáposztával vagy karalábéval is szokták ízesíteni.
Minden karácsonykor asztalra kerül, sokan köztük én is, ezért várják a legjobban a Szentesti vacsorát. Lényege, hogy sok és jóféle halból készüljön főleg pontyból, a többi csak kiegészítője lehet a jó halászlének. Persze több fajta változata ennek is. Van a szegedi halászlé, melynek lényeges eleme a passzírozás, a bajai halászlét pedig tésztával szokták enni. Népszerű hagyomány a halászléfőző verseny, ahol a szakácsok elkészíthetik legjobb tudásuk szerint, és megoszthatják egymással praktikáikat.
A leves bármilyen nemzet konyhájának alapvető része, viszont nálunk a húsleves igen közkedvelt recept, a vasárnapi ebédek elengedhetetlen étele. Rengeteg féle módon lehet elkészíteni, de az igazi gazdag tyúkhúsleves az, ami a köztudatban él friss tyúkhússal, sárga - és fehérrépával, krumplival, zellerrel, petrezselyemmel finoman fűszerezve. Mikor betegek vagyunk, nincs is jobb, mint egy forró tányér tyúkhúsleves. Még másnaposságra is jó, és minden bajra gyógyír. Laktat, elegendő energiát szolgáltat, segíti a szervezet folyadékigényének kielégítését, és a vitaminok gyorsabb felszívódását.
Megtalálható benne minden, ami a magyar konyhát jellemzi. Mint a pirospaprika, hagyma, fokhagyma, paradicsom, hús, bors és tejföl. A "Magyar nemzeti szakácskönyv" 1830-ban íródott, ebben olvashatjuk először a receptjét. A rendes pörkölttel ellentétben, ez abban is különbözik, hogy adunk hozzá tejfölt.
Délkelet-Magyarországon szárma a neve, a karácsonyi menük egyik alapvető étele. Elkészítéséhez savanyú káposzta egész levele és a vágott része, darált sertéshús, rizs, tojás, só és bors szükséges. A káposzta leveleit töltjük meg a töltelékkel, egyszerre nagyobb mennyiséget szokás készíteni, több napon át fogyaszthatjuk, közben nő az élvezeti értéke is. Nem véletlenül mondják azt "csak a töltött káposzta jó felmelegítve".
A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.
Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!
Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.
A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.
Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!