Szeleteljük vékonyra a húst, borsozzuk, sózzuk meg, majd hagyjuk állni.
A burgonyákat közepes sajtreszelőn reszeljük le, majd hagyjuk kicsit állni, hogy levet eresszen. Ezután jó alaposan nyomkodjuk ki, majd sóval, borssal ízlés szerint fűszerezzük. Adjuk hozzá a tojásokat, illetve a lisztet. Forgassuk a húst a lisztbe, majd utána a krumplis masszába.
Serpenyőben, nem túl forró olajon lassan süsük őket ki nagyjából 5 perc alatt, úgy, hogy a hús és a burgonya is átsüljön.
Ha megsültek, akkor rakjuk őket papírtörlőre, így felitatva a felesleges olajt. Tálaláskor kenjük meg fokhagymás tejföllel, majd szórjunk rá sajtot.
- 10 dkg szalonna
- 1 db tojás
- 1 kg burgonya
- 20 dkg tejföl
- 25 dkg juhtúró
- 30 dkg liszt
- 1 csokor snidling
- só ízlés szerint
Kockázzuk apróra a szalonnát, majd süssük zsírjára, s egy szűrőlapáttal szedjük ki a húst. Tegyük félre.
Hámozzuk, majd reszeljük le a burgonyát, majd dolgozzuk össze a tojással, illetve a liszttel. Az így kapott masszából szaggassunk galuskát, majd forrásban lévő, sós vízben néhány perc alatt főzzük őket meg. Ha feljönnek a víz tetejére, akkor érdemes már őket leszűrni, illetve lecsepegtetni.
A kifőtt galuskákat megforgatjuk a forró szalonnazsírban, majd elosztjuk őket a tányérokra. Tálaláshoz morzsoljuk rá a juhtúrót, kanalazzuk rá a tejfölt, végül szórjuk meg a sült szalonnakockákkal, szórjuk meg a finomra vágott snidlinggel.
- 1 kg hús
- 1 fej vöröshagyma
- 1 – 2 db paradicsom
- 1 – 2 db zöldpaprika
- pirospaprika
- 3 – 4 db burgonya
- 1 – 3 gerezd fokhagyma
- babérlevél
- boróka bogyó
- erdei vadfűszer keverék
- kis kapor
- 2/1 dl tejszín
- 2 – 3 evőkanál tejföl
- só ízlés szerint
- vargánya ízlés szerint
Először készítsünk pörköltalapot. Sertészsíron aranybarnára pirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, paradicsomot. Miután kissé megdinszteltük őket, a megtisztított, felkockázott húst helyezzük rá, kicsik süssük, majd adjuk hozzá a fűszerpaprikát, engedjük fel egy kis vízzel. Ízlés szerint sózzuk, adjuk hozzá a fűszereket – a boróka bogyót, a babérlevelet, erdei fűszerkeveréket, majd főzzük félpuhára a húst.
Akkor adjuk hozzá a vargányát, majd a kockára vágott burgonyát, kevés fokhagymát s ízesítsük kaporral.
Amikor a hús már puhára főtt, keverjük be a tejszínt a tejföllel, s habarjuk a gulyásba. A tejszín fogja majd megadni számára a selymes ízt.
A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.
Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!
Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.
A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.
Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!