Neves pincészet, a paloznaki Homola nyitotta a Sáfránkertet. Kipróbáltuk, mennyire felel meg hírnevének az étterem. Meglepődtünk.
A Sáfránkertben már tavaly is jártunk, akkor sem tudtuk eldönteni, hova is tegyük a szívünkben igazán. Mivel cégem egyik fő irányzata a gasztromarketing, így tudom, a nagy hírnév és hírverés mögött gyakran csak a marketingesek állnak. Az esetek nagy többségében fizetett PR cikkek, baráti szakértők írnak a vendéglátó ipari helyekről. A TripAdvisor vagy a Foursquare, amelyet sok ember szerkeszt, de akár a Facebook oldal vélemény rovata is, mindig többet árul el egy helyről, mint a róla szóló hivatalos írások. A Facebookon a 4,7-es átlag kiemelkedően jó, egy csillagos értékelést nem is kapott a Sáfránkert. 4,5 a Tripadvisoron.
8,1 a 10-ből a Foursquaren.
A negatív kritikák leginkább a kiszolgálás lassúságát és a bisztró konyhához mérten is szerény, kevés fogást tartalmazó étlapot hozták fel. A kiszolgálás lassúságától meglehetősen tartottunk is, hiszen 2,5 éves kisgyerekkel a déli alvás előtt ebédelni menni nem mindig egyszerű.
A Sáfránkert és az étlap
Igazából azért mentünk el megint a Sáfránkertbe, mert telefonon azt ígérték, lehet kapni majd jegyeket a Paloznaki Jazz Piknikre. Mivel nem lehetett, kicsit elszomorodva ültünk be. Meleg nap volt 2017. június 4.-e így kislányom is elég piroska volt a melegtől. Nagy örömömre szolgált viszont, hogy van a Sáfránkertben egy aprócska gyermekjátszó, színes kis napernyővel, ceruzákkal, és építőjátékkal. Nem sok, de éppen elég, ha nem kell sokat várni. Alapvetően szuper nyári hangulata van az étterem nyitott kis kertjének. Pár asztalka, direkt utcai kapcsolattal, kedves kis balatoni-mediterrán érzéssel. A párásító ventillátorok is folyamatosan mentek, a szél is jól átjárta a helyet, így az irdatlan hőségben is elviselhető volt a terasz.