A természet ajándéka: a méz

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A méz az egyik legősibb és legtermészetesebb táplálékunk, fogyasztása minden évszakban ajánlott. Nyugat-Európában és a mediterrán országokban a legforróbb nyári napokon és a hideg évszakokban is előszeretettel fogyasztják. Nálunk sajnos nem így van: a magyarok már csak többnyire akkor keresik, amikor beköszönt a hideg és elkezd köhögni az ember, fáj a torka, majd a gyógyulás után el is felejtjük a következő szezonig.


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Vitorlás szakszótár

Vantni

A vantnik (=csarnak) az árbocot oldalra merevítő drótkötelek.

Látszólagos szél

Mozgó hajón a valódi szelet a menetszelünk élesebbé teszi, mozgó hajóra mindig a...

Génua

A génua az árboc vonalától hátrébb nyúló, nagyméretű orrvitorla.

Laser

Laser vitorlás hajó története 1970-ben tervezte Bruce Kirby. A Laser nagyon hamar...

Deckbalken

Deckbalken – fedélzeti borda