Magyaros ételkülönlegességek

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Sok helyen kutattunk, hogy megtaláljuk a legkülönlegesebb magyaros ízvilággal rendelkező recepteket, hát meg is találtuk, és összeszedtük nektek egy helyre! Érkezzenek hát a legfinomabb magyaros ételkülönlegességek!

Vajon mennyire magyar egy magyaros étel?

Hangsúlyozandó, hogy rengeteg étel van, amit akarva-akaratlanul átvettünk különböző népektől, hisz ha arra gondolok, hányan kapnák fel fejüket, ha magyarnak nevezném a flódnit, a töltött káposztát, márpedig ott van bennük is a magyarság, nem is kicsit. Gulyás, halászlé, lángos, kakaóscsiga, körözött, kürtős kalács, lecsó, töltött paprika, paprikás csirke, pogácsa, magyaros pörkölt, rétes, somlói galuska, szaloncukor, szilvásgombóc, töltött káposzta, túró gombóc, túrórudi, túrós csusza, dobos torta, bejgli, gesztenyepüré, paprika.. Ezek mind mind ízig-vérig magyar kuriózumok.

Még úgy is hungarikumok, hogy goulash, vagyis magyar nyelven ismerve “gulyásleves” van Hollandiában is, csak ott ez egy pörkölt féle, főtt rizzsel és párolt zöldségekkel tálalva, ami lássuk be, elég távol áll az eredeti pörkölttől. Pörkölt is van ám nagyon sokféle a világon, rengeteg nemzet kitalálta már a saját húsragu ételét, de magyaros pörkölt csak nálunk van, így senki más nem csinálja a világon. Ugyan ez igaz a madártejre is, még ha máshol is van vanília sodós desszert, mert van máshol is valóban, és azokra is lehet tenni főtt tojásfehérje habot, de attól az még nem lesz madártej. Magyaros hurka, kolbász sincs sehol máshol a világon.

A magyar ételek hatásai a különböző országok ételeire

Arról nem is beszélve, hogy azok az ételek, amik máshol is vannak, lehet, hogy magyar hatásra kerültek oda és honosodtak meg, és aztán alakult ki az adott országra jellemző változat. A töltött káposzta például pont nem ilyen, mert az a törököktől jött hozzánk, de attól még az egész világon magyar ételként ismeri mindenki.

Egy nagyon nehéz témába vágtam fejszémet, én is tudom, amikor előhozakodtam ennek a cikknek a megírásával. Ezért most olyan recepteket hoztam nektek, melyeket a következő oldalakon fogok nektek bemutatni. Egyáltalán nem kötelező senkinek a klasszikus verziókat megcsinálni, ezzel is szeretném megmutatni, mennyit tud változni egy recept, még ha Magyarország is az étel elkészítésének az eredete. Így talán ti is belátjátok majd, hogy minden országnak megvan a maga saját verziója, mely az idők során rengeteg változáson ment keresztül.

Ha egy igazán különleges ízvilágú magyar ételt kóstolnál meg, javaslom, próbáld ki a Symbolban az aranyló marhahúslevest, gazdagon, mely egy igazi klasszikus magyar kuriózum! Nekem bevált, s úgy vélem Te sem fogsz csalódni! Előtte azonban érdemes mielőbb asztalt foglalni, ha biztosra akarsz menni! :) 


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Vitorlás szakszótár

Kalóz vitorlás hajó

Kalóz vitorlás hajó története 1937-ben a Német Vitorlás Szövetség egy 10m2-es...

Félszeles vitorlázás

Félszeles vitorlázás során félszélben halad a hajó, a hajó hossztengelye a valóságos...

Kalóz

A Kalóz kétszemélyes, biztonságos jolle. Versenyzéskor ketten használják, de ideális...

Takli

Takli: vitorlázat Tengeri mérföld (tmf v. M) - kb. 1852 méter.

Anticiklon

Az anticiklon egy légköri képződmény, melynek középpontjában magas nyomás uralkodik, és...