Édes, habos, könnyed krémlevesek az unalmas hétköznapok ellen - Ez a három recept neked is feldobja a legunalmasabb napodat is! Próbáld ki, nagyon egyszerűek!
Az első receptnek annyi bonyolultsága van, hogy kelleni fog hozzá egy habpatron, mely talán a kezdő háztartásokban nem biztos, hogy megtalálható. Azonban érdemes beszerezni, ugyanis ilyen finom habkönnyű desszertkülönlegességeket készíthetünk vele! Az első receptet az Akadémia Klub honlapján találtam, melyről tudni kell, hogy nem csupán étterem, de egy exkluzív rendezvényhelyszín Budapesten. Az eredeti receptet ide kattintva is megnézheted.
Gyömbéres joghurt hableves
Hozzávalók:
- 4,5 dl Joghurt
- 0,5 dl Tejszín
- 1 g Méz (1 teáskanál)
- 1 dkg reszelt gyömbér
- Csipet só
- Vékonyra szeletelt kandírozott vagy aszalt gyömbér
- Hagyma- vagy retekcsíra
Elkészítés:
- A tejszínt a reszelt gyömbérrel, csipet sóval felforraljuk, majd átszűrjük.
- Amikor langyosra hűlt, hozzákeverjük a joghurtot és a mézet.
- Az így kapott selymes krémet habszifonba töltjük, két habpatronnal feldúsítjuk.
- Csírával és aszalt vagy kandírozott gyömbérrel hidegen tálaljuk.
A következő oldalon egy isteni kókuszos eperkrémleves receptet találsz!
Tudom, nagyon nyárias ízek, de a télbe is bele lehet csempészni egy kis napsütést! Én megpróbáltam ezzel a recepttel, remélem kipróbáljátok, nagyon finom! Az eper és a kókusz párosítása valami hihetetlen ízt alkot! Mutatom is a receptet.
Kókuszos eperkrémleves
Hozzávalók:
- 5 dl tej
- 7 dkg kókuszreszelék
- 50 dkg eper
- 2 dl gyümölcsjoghurt (epres)
- 2 ek cukor (elhagyható)
Elkészítés:
- A kókuszt, cukort és a tejet összeforraljuk, majd hagyjuk kihűlni.
- Ezt követően leszűrjük, és a kókuszból alaposan kinyomkodjuk a tejet, én van hogy benne hagyom a kókuszdarabokat is, de ha kivesszük, attól még sütibe tökéletesen használható, tehát kidobni nem kell akkor sem.
- Az epret megmossuk, leszárazzuk, és néhány szép darabot félreteszünk levesbetétnek.
- A kihűlt kókusztejet az eperrel összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a joghurtot, és simára keverjük.
- Hűtőbe tesszük pár órára. Tálaláskor friss eperdarabokkal dúsítjuk, és megszórjuk egy kis kókuszreszelékkel is a tetejét, még hidegen tálaljuk.
A következő oldalon a hideg napokra ajánlok egy nagyon finom gesztenyekrémleves receptet!
Recept forrás: NoSalty
És végül egy olyan receptet hoztam, mely a hideg napokon lesz a legjobb barátunk. Csinálj nagyobb adaggal, hamar elfogy!
Tejfölös-rumos szőlős gesztenyekrémleves
Hozzávalók:
- 20 dkg szőlő (1 fürt fehérszőlő)
- 10 dkg sült gesztenye
- 1 dl víz
- 2 csapott ek cukor
- 0.5 csomag vaníliás cukor
- 1 késhegynyi fahéj
- 2 db szegfűszeg
- 30 ml rum
- 1 ek tejföl
- 10 ml főzőtejszín (tálaláshoz)
Elkészítés:
- A szőlőt leszemezzük, a gesztenyét megpucoljuk, s feltesszük főni egy kevés vízben, cukrozzuk, fűszerezzük.
- Amikor már minden puhára főtt, félreteszünk 1 gesztenyét és 4 szem szőlőt, a többit beöntjük egy keverőedénybe, hozzáadjuk a rumot és a tejfölt, botmixerrel összekeverjük.
- Tálaláskor rátesszük a gesztenyét és a szőlőszemeket, locsolunk rá tejszínt.
Próbáld ki mindhárom receptet, nem fogsz csalódni! :)
Forrás: NoSalty