JÓHAJÓ Nagydíj versenykiírás

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A Balatonfüredi Yacht Club 2010. június 11.-13. között rendezi meg Balatonfüreden a JÓHAJÓ Nagydíj - Kővári Károly emlékversenyt

JÓHAJÓ Nagydíj - Kővári Károly emlékverseny az olimpiai hajóosz-tályoknak
2010. június 11-13.

 

 

 Az 1912-ben alapított, és azóta megszűnt BKV Előre SC hagyományait őrizve, a BYC immáron harmadik alkalommal ad otthont az olimpiai hajóosztályoknak szóló viadalnak.
A BYC évadnyitó versenyén nyolc hajóosztály magyar ifjúsági és felnőtt versenyzői szállnak hajóba. Itt lesznek a Finn, a 470, Laser, Laser Radial valamint a 49er, a Katamarán, a Repülő Hollandi és a Csillaghajó osztályok hazai legjobbjai. Várhatóan közel 120 versenyző méretteti majd meg magát a háromnapos regattán. A pályaversenyt a két leggyorsabb egységnek a 49er és a Katamarán hajóknak 10, a többi osztálynak 8 futamra írták ki a rendezők. Az első futam figyelmeztető jelzése, június 11-én 10.55 óra, további futamokat ráindítással indítják.


A JÓHAJÓ Nagydíj – Kővári Károly emlékverseny több hajóosztályban egyben ranglista és válogató verseny is a nemzetközi versenyekre, ezért komoly küzdelmekre számíthatunk.
Örvendetes, hogy a JÓHAJÓ Vitorlásbolt, amely a minőségi versenyvitorlázás kiszolgálására szakosodott, ebben a nehéz időszakban továbbra is támogatja ezt a rangos versenyt.


A rendező Balatonfüredi Yacht Clubról:


Magyar főurak egy csoportja 1867. március 16-án megalapította Balaton-Füredi Yacht Egylet néven hazánk első vitorlás klubját. A klub elnöke gróf Batthány Ödön lett, aki Angliában vi-torlázott és versenyeket is nyert. Az egyesület ma fiatal edzőket foglalkoztat, akiket folyamatosan segít a szakmai továbbképzésben. A  BYC utánpótlás nevelése országosan a legjobban között van, versenyzői kimagasló eredményeket érnek el külföldön is. Az egyesület komoly sportdiplomáciai tevékenységet fejt ki hazai és nemzetközi szinten. A BYC az egyik legeredményesebb vitorlás klub Magyarországon, tizenöt éve folyamatosan vezeti az egyesületi ranglistát. A Balatonfüredi Yacht Club 2009-ben, a Magyar Sport napja alkalmából a sport területén végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként a Magyar Sportért emlékérem EZÜST FOKOZATÁT kapta.

 

Versenykiírás


Sajtónformáció:
Solymos Dóra


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Vitorlás szakszótár

Üzleti rendezvényhelyszín hotelben

Többnapos üzleti rendezvény hotelben   Ahhoz, hogy a rendezvényünk valóban sikert...

Répa

Répát általában akkor húzunk, amikor a spinakker vagy más hátszélvitorla megtekeredve,...

Karabíner

A karabíner rugós csat, elengedhetetlen felszerelés a hajósok és túrázók számára....

kávézó

Mindenkinek mást jelent a tökéletes kávézó. Abban azonban mindenki egyetért, hogy a jó...

Csonkarudas vitorlázat, gaffos vitorla

Kezdetben nem tudtak elég magas árbocot készíteni, ezért felhúztak rá egy villás rudat,...