Minden év áprilisában van egy nagyon szép Ünnep: a húsvét .Világszerte kicsit másképpen ünneplik.
A húsvétot, az egész világon különféle hagyományok szerint ünneplik. A kalács, tojás, sonka, kolbász, bárány elengedhetetlen kellékei a hazai húsvéti lakomának.
Lapozz tovább ha kíváncsi vagy miként ünneplik a húsvétot a világ különböző országaiban.
Amerikában a mézes sült sonkát kedvelik leginkább húsvétkor, mellé tojást és sok-sok zöldséget fogyasztanak. Észak Amerikában nagyon kedvelik a mályvacukorból formált húsvéti figurákat, ezeket a Peeps-nek nevezik.
A jól megsült bárány az olaszok különlegessége ezekre a napokra, amit borssal és articsókával szervíroznak. Az ország különböző régióiban korona alakú, tojás alakú színes cukorkával ékesített kenyeret tálalnak fel.
Oroszországban, különleges, úgynevezett blini dessertet készítenek.Friss házi sajtot csinálnak melybe kereszt formájú nyomatot nyomnak.
Görögországban ezekben a napokban az úgynevezett „Jézus kenyerét" fogyasztják. A kenyér közepén egy keresztet formáznak , a széleire pedig tojásokat tesznek.
Németországban húsvét vasárnap általában bárány kerül a családi asztalra, illetve az Osteramm, a bárány alakú sütemény.
A hollandok egy édes, mazsolával töltött, Paasbrood-nak nevezett kenyeret szolgálnak fel, amelyet hagyományosan készítenek. Virágokkal és tojással díszítik fel húsvétkor az ünnepi asztalt.
Portugáliában az 1600-as esztendők óta töretlen népszerűségnek örvendő folar a húsvét meghatározó süteménye.Területenként eltérően ízesítik hol sósan vagy citrommal,hol pedig édesen, szegfűszeggel, fahéjjal sok karamellel készítik el.
Lengyelországban a nálunk is szokásos húsvéti ételek kerülnek az ünnepi asztalra.A sonka, a kalács és a tojás mellett a zurek, azaz savanyú krumplileves is része a hagyományos lengyel húsvéti menünek