A Hauswirth csokigyár Európa egyik legnevesebb csokigyártó vállalata, elvei szerint a boldogságot nem lehet se percben, se órában, se árban, se dekában mérni, mégis vannak olyan ételek, mint a csoki, mely szinte mosolyogva csalogat minket, és boldogsághormon termelésre sarkallja szervezetünket.
A Hauswirth csokigyár története
Id. Franz Hauswirth 1949-ben Bécsben, a Gablenz utcában nyitotta meg első cukrászdáját. Ez volt a mai Hauswirth vállalat elődje. Abban az időben még csak klasszikus cukrásztermékeket készítettek, de hamarosan megkezdődtek a híres csokoládéfigurák gyártása is.
A kezdetekkor más cukrászdáknak kezdett el szállítani belőle, sőt az ünnepi időszakokban már a csokinyulak és mikulások a szupermarketek polcain is megjelentek.
Gyorsan ívelt felfelé Franz Hauswirth vállalkozása, a csokoládé- és bonbongyártás egyre nagyobb teret nyert, viszont a háttérbe szoruló hagyományos cukrászat folyamatosan veszített jelentőségéből, végül teljesen meg is szűnt.
Ha szeretnéd személyesen meglátogatni a Kittsee-i Hauswirth csokigyárat, akkor kattints ide és foglalj helyet nálunk!
A Hauswirth csokigyár fejlődése
A termékkínálat egy csokibanángyártó-gép üzembe helyezésével és egy drazsírozó részleg kialakításával fejlődött tovább.
A 60-as évek elején id. Franz Hauswirth szülőfalujába, Kittsee-be helyezte át a termelés központját. Idővel a vállalt Ausztria legnagyobb csokitermék előállítója lett.
Évente a vállalat 120 dolgozója mintegy 2000 tonna csokoládéból állít elő kiváló ízű, ellenállhatatlan finomságot, a legjobb minőségben. Specialitásaik a mikulás, a húsvéti- és a karácsonyi figurák, de mellette más termékekkel is csábítják és tömik meg az oda látogatók hasát.
A Hauswirth csokigyár mintaboltja, a Schoko-Csárda
A Schoko-Csárda (Csokicsárda) a köpcsényi Hauswirth csokoládégyár mintaboltja, ahol kilós, félkilós csomagolásban, óriási halmokba rakva találhatjuk meg a legkülönbözőbb csokitermékeket. Mindegyikből egy-egy doboz ki van nyitva, hogy a vásárló meg is tudja kóstolni, mielőtt kiválasztja a neki megfelelőt.
A Schoko-Csárda egyik specialitása a Rohkost, mely nem más, mint illatos sárgabarack, szilva, ananász, füge, narancs stb. csokoládéba mártva, hasonlóan mint újdonságaik: a körtepárlatban érlelt körte és barackpárlatban érlelt barackjuk. Ezen kívül a cukrászaik kézi készítésű pralinéval és trüffellel várják a vendégeket.