Magyarországon Görögország elég népszerű úticél nyaralás szempontjából. Sokan meglátogatják Krétát, a gyönyörű Szantorinit és egyéb népszerű, turistákkal teli helyszíneket. Sok helyen jártam már én is Görögországban, viszont ezt a félszigetet örökre a szívembe zártam. Aki szereti az igazi görög hangulatú falvakat, a tenger és a természet szépségét, vagy azt hogy nem kell tolongani az emberek között ahhoz, hogy megnézz egy látványosságot, annak ezt a helyet csak ajánlani tudom!
Kato Gatzea
Az én véleményem szerint, a félsziget egyik legjobb, és leghangulatosabb kis falva az nem más, mint Kato Gatzea, én innen nézve szeretném megmutatni nektek azokat a látnivalókat, amelyeket tényleg érdemes megnézni. Ez a település egy rendkívül kicsi falvacska a tenger partján, ahol 2 szállást is tudok ajánlani, akár lakókocsival, autóval, vagy repülővel érkezel. Hogyha repülővel szeretnél utazni, több lehetőséged is van eljutni ide, vagy Thessalonikiből (onnan az út Kato Gatzeaba körülbelül 3 óra), vagy pedig Volosból, onnan az út fél óra, viszont volos-i repülőjárat csak Bécsből indul.
Szállás Kato Gatze-an
Többszörös kellemes időtöltés után, teljes szívvel ajánlom a Sikia kempinget, ahol nemcsak kempingezni tudtok, hanem apartmanok is bérelhetők, akár több hétre is! Akárhányszor voltam ezen a félszigeten, mindig itt szálltam meg, vagy lakókocsiban, vagy apartmanban, de még sose csalódtam ebben a szálláshelyben. A személyzet kifejezetten kedves, segítőkész, a repülőtérre érted küldenek egy autót, ki is visznek, ha valami kérdésed van látnivalókkal kapcsolatban készségesen válaszolnak rá. A kemping alsó részében található egy étterem, közvetlen a tengerpart mellett, ahol sokszor élő zenével kedveskednek a vacsora mellé.
#GALERIA-127#
Ételek, italok
Nyilvánvalóan a görög ételekről mindenkinek a gyros jut eszébe először, de Görögország gasztornómiájában számos más étel is jelen van, ilyen például az isteni feta sajttal készített görög saláta, a polipláb, a gavrosok, amelyek apró, rántott halak, a saganaki, ami egy különleges görög rántott sajt, a muszakaként ismert rakott padlizsán, a tzatziki, és a souvlaki, amelyet itthon rablóhúsnak hívunk. Hogyha itt nyaralsz, figyelmedbe ajánlom Afissos egyik kicsiny part menti éttermét, ahol megkóstolhatod a rántott kagylót is.
Italok terén viszont szerintem a koktélokkal nagyon kell vigyázni, mert nagyon erősen keverik őket, viszont az éttermekben vacsora elején mindig hozzák (ha kéred, ha nem) a görögök kedvenceként emlegetett fogkrém ízű ouzo-t.
#GALERIA-129#