Hamarosan itt a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság!

Roli

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

 Sok vitorlás versennyel egybeesnek a mérkőzések, így akit érdekel az EB és nem tudja, hogy pontosan mikor is kerülnek megrendezésre a meccsek azoknak szolgálunk most pár információval!  

 

Lengyelország és Ukrajna közös rendezésében június 8.-án veszi kezdetét az őrület és július 1.-jén már Európa bajnokot avatunk. A „halálcsoport” idén mindenképp a B-csoport lesz a három volt Európa-bajnokkal (Németország, Hollandia, Dánia) és egy ezüstérmessel (Portugália). A sorsolást követően összegyűjtöttük a tizenhat résztvevő szövetségi kapitányainak nyilatkozatát.
 

 

 

2012 foci EB: A csoportbeosztás

 

 

A-CSOPORT

B-CSOPORT 

C-CSOPORT 

D-CSOPORT

Lengyelország

Hollandia

Spanyolország

Ukrajna

Görögország

Dánia

Olaszország

Svédország

Oroszország

Németország

Írország

Franciaország

Csehország

Portugália

Horvátország

Anglia

 

Szeretne egy élvonalbeli amerikai karórát? Ide kattintva megnézheti 2012-es választékunkat!

 

 

2012 foci EB: A-CSOPORT 

(2012.június 8. – június 16.) 

 
Dick Advocaat (Oroszország): „A sorsolás után kijelenthetjük, nem lehet más célunk, mint első helyen továbbjutni a csoportunkból. Ez persze nem jelenti azt, hogy mi vagyunk a favoritok, hiszen ott vannak például a házigazda lengyelek. Mi nem változtatunk az előzetes terveinken, és Kijevben fogunk megszállni. Nem látom nagy hátrányt amiatt, hogy repülővel kell eljutnunk a meccseknek otthont adó lengyel városokba."
 
Fernando Santos (Görögország): „2004 után ismét mi nyithatjuk meg a tornát, ez jó jel – hogy aztán mi történik, meglátjuk. Nem szabad a 2004-es sikerből kiindulni, ez egy új csapat, új emberekkel – de nem azért jöttünk, hogy csak kitöltsük a létszámot."
 
Franciszek Szmuda (Lengyelország): „Úgy gondolom, a mi szempontunkból a nyitómeccs sorsdöntő lesz. A görögök remekül összeálltak, nagyon jó csapatuk van. Nem érzem könnyűnek a csoportot, nincs ok az eufóriára. A közönség segítségével célunk a továbbjutás, de kérek mindenkit, ne fújja fel a lufit, ne tekintsen minket előre esélyesnek – ez egy nagyon kiegyensúlyozott csoport, és úgy vélem, az oroszok és a görögök a favoritok a továbbjutásra.”
 
Michal Bílek (Csehország): „Elnézve a többi csoport összetételét, ez a lehető legjobb csoport, amit kaphattunk. A másik fontos dolog, hogy Wroclawban játszhatjuk a három találkozót, ami a szurkolók szempontjából is kedvező, nem kell sokat utazniuk. Elégedettnek kell lennünk a sorsolással, de ezzel együtt el kell viselnünk a megnövekedett várakozásokat is.”
 

2012 foci EB: B-CSOPORT

(2012. június 9. – június 17)

 
Joachim Löw (Németország): „Ez a csoport a legerősebb és legérdekesebb, semmi kétség. Hollandia és Portugália világklasszisokat tudhat a keretében, Dánia pedig tipikus tornacsapat és nagyon kellemetlen ellenfél, eszük ágában sincs megijedni a nagy nevektől – ez teszi őket veszélyessé. Hogy esélyesek vagyunk-e akár a végső győzelemre? Ha jó formát kapunk el az Eb-n, akkor egészen biztosan lesznek esélyeink.”
 
Bert van Marwijk (Hollandia): „Valahogy a csoport egyik szövetségi kapitányának arca sem sugárzott a boldogságtól... Rendkívüli módon tiszteljük egymást az ellenfelekkel. A csoport nagyon erős, de ennek van egy előnye is: már itt nagyon motiváltak leszünk. A németek elleni rangadóra még nem is gondolok. A dánok ellen kezdünk, mint a világbajnokságon, és ha bármi szerepet akarunk játszani az Eb-n, meg kell nyernünk a meccset. Egyelőre csak erre koncentrálunk.”
 
Paulo Bento (Portugália): „Tisztában vagyunk vele, hogy a miénk minden valószínűség szerint messze a legerősebb csoport. De tartom, amit a sorsolás előtt is mondtam: azért megyünk, hogy minden csapattal fel tudjuk venni a versenyt az Eb-n. Minden mérkőzésünkön a győzelemre törünk. A dánok két selejtezősorozatban is előttünk végeztek, a hollandok majdnem tökéletesen meneteltek a selejtezőkön, a németek pedig az Európa-bajnokságok legeredményesebb válogatottja. Irgalmatlanul nehéz lesz továbbjutni, pedig ez a hivatalos célkitűzésünk.”
 
Morten Olsen (Dánia): „Ennél rosszabb csoportot nem nagyon kaphattunk volna. Hollandia és Németország is esélyes a négyesből a végső győzelemre, Portugália is nagyon erős. Őket mondjuk már legyőztük korábban, és ezt ismét meg akarjuk ismételni. Ez a csoport maga a dinamit. Már az első tíz napon csúcsformába kell lendülnünk, különben végünk. Nyilván mi vagyunk az esélytelenek, de reméljük, a németek elleni meccsünkön még a továbbjutásért játszhatunk.”

 

2012 foci EB: C-CSOPORT

(2012. június 10. – június 18.)

 
Vicente del Bosque (Spanyolország): „Nagyon nehéz csoportba kerültünk, bár a kontinensbajnokságnak mind a tizenhat csapata nagyon jó, és mindegyiknek megvan az erőssége. Három kiváló mérkőzés vár ránk Lengyelországban. Az olaszokkal kaptunk egy különösen kemény riválist, de természetesen a másik két ellenfelünket is tisztelnünk kell, hogy eljutott idáig. Alaposan meg kell gondolnunk, hogy miként készülhetünk fel a lehető legjobban az Eb-re. Úgy tűnik nekem, hogy a B-csoport a legnehezebb. Bárcsak összejönne a sokak által várt Németország–Spanyolország döntő, de a lényeg az, hogy szórakoztató legyen a torna.”
 
Cesare Prandelli (Olaszország): „Hát nem ezt akartuk... Trapattonit el szerettük volna kerülni, így az íreknek nem örülünk. A spanyolok félelmetesen erősek, és mentálisan tökéletesen fel kell készülnünk, hisz rögtön velük kezdünk. Sok múlik azon, hogy Cassano és Rossi ott lehet-e az Eb-n – mi mindenesetre reménykedünk.”
 
Giovanni Trapattoni (Írország): „Arra kell gondolnunk, hogy a futballban minden lehetséges, minden meccset a selejtezők során mutatott hozzáállással kell játszanunk. Bízom a csapatomban. Tisztában vagyok vele, hogy az olaszok erősebbek, azzal, hogy a spanyolok rendkívüli erőt képviselnek, de hinnünk kell benne, hogy eljön a mi pillanatunk is.”
 
Slaven Bilic (Horvátország): „Kemény csoportba kerültünk, de itt nem lehet könnyű ellenfeleket kapni, Európa tizenhat legjobbja szerepel a tornán. Privilégium a világbajnokkal és a volt világbajnokkal játszani. A spanyolokat tartom a csoport favoritjának. Az írekkel is vigyázni kell, Trapattoni egy edzőgéniusz és remek ember, már nagyon várom, hogy ismét megmérkőzzek vele.”
 

2012 foci EB: D-CSOPORT

(2012. június 11. – június 19)

 
Fabio Capello (Anglia): „A csoportunk mindegyik csapata erős, nagyon kiegyenlített a négyes. A legjobb az lett volna, ha az A-csoportba kerülünk, de legalább a B-t megúsztuk, az borzasztó erős. Elégedettek vagyunk a sorsolással. Annak ellenére, hogy Ukrajnába sorsoltak minket, nem tesszük át a központunkat Lengyelországból, a szállásunk Krakkóban lesz.”
 
Laurent Blanc (Franciaország): „Sokkal veszélyesebb a csoportunk annál, mint ahogy első pillantásra tűnik. Nagyon vigyáznunk kell, nem szabad elbíznunk magunkat – ha figyelmeztetést akarunk, csak emlékezzünk vissza arra, mi történt Dél-Afrikában...”
 
Oleg Blohin (Ukrajna): „Nem panaszkodni kell, ezt húzták, megvannak az ellenfelek, a szerencsét nem tudjuk irányítani. Így nem is idegeskedtem a sorsolás miatt. Nem könnyű csoport, de a B jelű sokkal erősebb a miénknél. A kvartettünkben nincs favorit, a svédek elleni rajt meghatározó lesz a számunkra – és egyben nagyon nehéz, hatalmas nyomással és hazai közönséggel. Hogy ez halálcsoport-e? Ha igen, akkor jobb, ha egyből lelövöm magam... Kemény csoport, de semmi több. A többi kapitány sem volt boldog, Blanc a fejét rázta – azért úgy gondolom, a franciák és az angolok esélyesnek gondolják magunkat. A célunk az első hely, mindent megteszünk érte.”
 
Erik Hamrén (Svédország): „Mi vagyunk a legesélytelenebb csapata a csoportnak, de ezzel együtt a cél a továbbjutás. Nekünk nem létezett volna könnyű csoport. Jó, hogy az ukránok ellen nemrég szereztünk tapasztalatot, de teljesen más lesz egy kiélezett tétmeccsen megmérkőzni velük. Örülök, hogy Kijevben játszhatunk, a város fantasztikus, az Olimpiai Stadion pedig csodálatos Eb-helyszín.”
 

 Elődöntők:


2012. június 27. - 21:45


2012. június 28. - 20:45 
 

Döntő:

 

2012. július 1. - 21:45

 

A labdarúgó Európa bajnokság további eseményeit itt követhetik!

 

 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Vitorlás szakszótár

Flottavitorlázás

Flottavitorlázás során több hajó, képzett szkipperekkel járnak be azonos útvonalat,...

Salona 37

Salona 37 vitorlás hajó bemutatás A Salona 37 vitorlás hajó követi az előző modellek...

Flatterolás

A flatterolás a vitorla lobogtatása.

Marás

A Balaton déli partján, a víz alatt húzódó keskeny, sekély zóna, amit úgynevezett...

Equator

Equator - (lat.=egyenlítõ) az egyetlen magyar tervezésû és építésû óceáni vitorlás,...