A világ egyik leghíresebb exkluzív csokoládéjának megalkotója a baszk születésű Robert Linxe. 1977 után belefogott az azóta is az életét jelentő vállalkozásba, a La Maison du Chocolat-ba.
Párizsból a világhírig
Az első műhelyt egy régi borospincében alakította ki (Rue Faubourg Saint-Honoré). Akkoriban nagyon oda kellett figyelni a készítés minden egyes mozzanatára, hiszen csokoládét szinte csak karácsonykor és húsvétkor fogyasztottak az emberek. Egyre többen vásároltak az üzletben, ezért Linxe 1987-ben egy újabb üzletet nyithatott Párizs egyik legelőkelőbb környékén, a Rue Francois Ier-en. 1990-ben már New Yorkba is eljutottak, méghozzá a Madison Avenue-ra.
La Maison du Chocolat
A márka titka mindig a kiváló alapanyagokban, a remek szakemberek hozzáértésében és lelkesedésében rejlik. A különleges ízesítésű bonbonokon és pralinékon kívül néhány igazán jellegzetes sütemény is szerepel a ház kínálatában: a La Maison du Chocolat egyik védjegye a csokoládévillám, úgynevezett „éclair”, ami egy csokoládéval töltött sütemény, illetve a „macaron”, ami egy, a 18. századból származó, nemesek által kedvelt sütemény.
La Maison du Chocolat Éclair és Macaron
Aki teheti, mindenképpen kóstolja meg, páratlanul finom csokoládéról van szó.