A francia csoda: elronthatatlanul egyszerű macaron recept, amit neked is ki kell próbálnod

VN

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A világ egyik legbájosabb süteménye nemcsak nagyon mutatós, hanem finom is. Azonban nagyon sokan úgy gondolják, hogy csak a mestercukrászok tudják elkészíteni, pedig igazából, habár nem egy 10 perc alatt összedobható süti kategória, igazából nem annyira nehéz megsütni. Most, hogy a legtöbb macaront is árusító cukrászda zárva van, és annyi, de annyi időnk van különleges dolgokkal kísérletezni, igazán alkalmas az idő rá, hogy elkészítjük ezt a finomságot. Mutatom is az elronthatatlanul egyszerű macaron receptjét, és néhány tippet is megosztok veletek a macaron sütéséhez!

Tippek a macaron sütéséhez

#1: Az első tipp: ne hidd azt, hogy neked nem fog sikerülni, hiszen az egész nem nagy ördöngösség, csak kövesd a recept utasításait, és bízz magadban, ne add fel akkor sem, ha elsőre nem tökéletes, hiszen gyakorlás teszi a mestert!

#2: A tévhittel ellentétben semmi szükség nincs rá, hogy napokig pihentesd a tojást!

#3: Ne vegyél vagyonokért mandulalisztet, egyszerűen csak daráld finomra a mandulát, majd szitáld át!

#4: A sütési időt nehéz pontosan meghatározni, mert nagyon sokat számít a sütő kapacitása, ezért először érdemes teszt darabokkal kísérletezni, és egy-egy darabon megállapítani a szükséges sütési időt.

#5: Ne használj légkeveréses sütőt, mert ez nagyon kiszárítja a finom tésztát!

#6: A formázáshoz vagy használj speciális macaron sütőt, vagy rajzold előre a sütőpapírra a megfelelő méretet, de figyelj: ez ne haladja meg egy 50 Forintos érme nagyságát semmiképpen!

#7: A tojásfehérjét keményre kell verni a cukorral, különben szét fog folyni a tészta!

#8: A frissen a tepsire kinyomott tésztát az asztalhoz ütve légtelenítsd, és hagyd egy órácskára pihenni!

Nézzük is az elronthatatlanul egyszerű macaron receptet!

Hozzávalók az elronthatatlanul egyszerű macaronhoz

50 gramm cukor
1 csipet só
180 gramm tojásfehérje (igen ki kell mérni)
400 gramm porcukor
220 gramm darált mandula
+ töltelék (lekvár)

Az elronthatatlanul egyszerű macaron elkészítése

A mandulát a porcukorral együtt daráld át, majd szitáld át, akár többször is, még finom állagot nem kapsz. A kimért tojásfehérjét sózd meg, és kezd el felverni, mikor fehéredni kezd a cukrot is add hozzá kanalanként, és lassan dolgozd el benne, majd verd keményre. Mikor már annyira kemény a massza, hogy nem folyik le az edény oldaláról, add hozzá a leszitált mandulás porcukor keverékét is, szintén apránként, kanalanként! Ha megfelelő állagot kaptál, akkor töltsd habzsákba, és körülbelül 3-4 milliméter vastagon nyomd ki az előre megrajzolt formákra! Itt jönnek a fentebb írt praktikák: ütögetés, majd pihentetés. Az ideális sütési hőmérséklet 150 fok, 13-14 percig érdemes sütni őket, de ez tényleg a sütőd teljesítményén is függ. Ha megsült lekvárral töltsd meg őket, és már kész is van a finom és mutatós házi macaronod! Ugye, hogy nem is olyan nehéz? Ha kicsit belejössz, akkor kedvedre ízesítheted, és színezheted őket!
 


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Vitorlás szakszótár

Star

Star vitorlás hajó - 1911 óta A Star egy kétszemélyes, tőkesúlyos olimpiai...

Sloop vitorlás

            ...

Havaria

Havaria: erõsszeles, kicsi orrvitorla Jobbcsapás - a hajó jobbcsapáson halad, ha a vitorlába...

Kiülés

Erős szélben a jollék megdőlnek és mivel nincs tőkesúlyuk, nekünk kell stabilizálni. Ezt...

Palstek

  Csathurok, az egyik leggyakoribb vitorláscsómó (névadója: Stekk Pál legendája).