Igenis néha kell, hogy megegyünk egy adag finom csokis édességet! Persze oda kell figyelni, hogy mit és mennyit! A legmegbízhatóbb édességforrás, amikor mi magunk készítjük el!
Az étcsokoládé jótékony antioxidánst tartalmaz. S persze nagyon finom!
De olyan unalmas, hogy csak magában harapdáljuk a csokit!
Bemutatunk pár receptet most Nektek, amelyekben maximális a csokoládé jótékony hatása, de minimális a cukor, a zsír és a kalória. Egytől egyig mind könnyen elkészíthető, s nincsenek benne beszerezhetetlen alapanyagok.
Egy kis újítás a hagyományos többrétegű angol desszertekhez képest. 450 gr cukrozatlan kimagozott meggyet (fagyasztott is jó) tartalmaz, és ez az alacsony kalória-, koleszterin-, zsír-és telített zsírtartalmú.
Ez a recept egy nagyon jó választás a cukorbetegek számára is, köszönhetően a cukormentes és zsírmentes hozzávalóknak.
Hozzávalók
1 csomag alacsony zsírtartalmú, cukormentes csokis piskótatészta (ezt ajánlatos előre megsütni)
1 csomag cukor és zsírmentes instant csoki puding
2 csésze zsírmentes tej
450 gr kimagozott cseresznye
2 vagy 3 csepp piros ételfesték
2 csésze zsírszegény hideg habtejszín
Elkészítés
A csokis piskótát vágjuk kockákra.
Készítsük el a csoki pudingot, s hagyjuk egy kicsit állni.
A cseresznyét ¼ csésze gyümölcslével és az ételszínezékkel keverjük össze
Kezdjük el szépen belerakni egy mutatós pohárba: piskóta – cseresznye- puding-tejszín. Majd ismételjük meg a rétegeket.
A tetejére újabb adag tejszín és csokoládéreszelék kerülhet.
Fedjük le, s pár órára tegyük a hűtőbe!
Nehéz lenne ennél egyszerűbb édességet mutatni! S mindemellett egészséges, és nagyon finom!
A banán gazdag keményítőkben, ami elősegíti a fogyást, és remek káliumforrás, ami segít csökkenteni a vérnyomást.
Elkészítés:
Olvaszd fel a csokoládét!
Mártsd bele a banán egyik felét!
Hagyd kihűlni!
S máris eheted!
Édes meglepetés! A sötét csokoládé és áfonya egyaránt segíti megőrizni a szíved egészségét! A földimogyoró pedig segít megelőzni a vércukor ingadozását.
Hozzávalók
1/2 csésze teljes kiőrlésű liszt
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál őrölt fahéj
1 csésze barnacukor
1/2 csésze krémes vaj vagy mogyoróvaj
2 nagy tojás
2 evőkanál repceolaj
1 teáskanál tiszta vanília kivonat
1 1/2 csésze árpa pehely vagy zabpehely
3/4 csésze szárított áfonya
1/2 csésze száraz pörkölt földimogyoró
1 csésze csokoládé darabka
Elkészítés
1.. Melegítsük elő a sütőt 350 °-ra
2.. Egy kis tálban habverővel keverjük össze lisztet, szódabikarbónát, és a fahéjat. Egy másik tálban, alaposan keverjük össze a vajat és a cukrot. Adjuk hozzá a tojást, az olajat és a vaníliát. Keverjük hozzá a liszt keveréket. Adjuk hozzá a zabpelyhet, vörös áfonyát, mogyorót, és a csokoládét
Kb 20-25 percig süssük, amíg a tapintása kemény nem lesz
Olvasszuk fel egy kis csokit, csurgassuk rá! Tegyük egy kis időre a hűtőbe. Majd szeleteljük!
Ha csak egy falat édességre van szükséged, akkor számodra ez a tökéletes választás.
Szuperkönnyű és nagyon finom!
Hozzávalók
1/4 csésze készített alacsony zsírtartalmú csokoládé puding
8 db mini süti kosár
1/2 light tejszínhabbal
Őrölt fahéj
Elkészítés
A készen vásárolt, vagy előzőleg már megsütött mini süti kosárkákat megtöltjük a pudinggal, rátesszük a tejszínhabot, és megszórjuk fahéjjal.
Már kész is! Jó étvágyat!