Egy ember azért megy el egy étterembe, mert az étel nagyon jó vagy azért, mert a hangulat kellemes. Felejtsük el a séf finom alkotásait és elsősorban koncentráljunk a hangulatos design éttermekre. Hogyan kell pontosan egy étteremnek kinézni, hogy odavonzzák a vendégeket. Ez több dologtól is függ. Mivel sok tényező befolyásolja ezerért összeállítottam 13 különböző étterem belső tereit. Vessen egy pillantást rá és döntse el, hogy melyik teszik Önnek.
1. Celler de Can Roca
Ez az étterem a Celler de Can Roca Spanyolországban, Gironaban található. Első nyitása 1986-ban volt a Roca testvérek által. 2007-ben az étterem átköltözött egy másik épületben. Az étterem több jelentős változáson keresztül ment át. Jelenlegi éttermet tervezte Sandra Trruella és Isabel López Vilalta. Az elegáns megjelenés, ami az étteremre jellemző. Rangsor alapján ez a hely lett a második legjobb étterem a világon, amely három Michelin –csillagot kapott. Katalán konyha és egy porospince 60.000 palackkal rendelkező helység. Itt élvezhető minden féle finom étel, nagyon szokatlan előadásmódok, és határozottan egyedülálló élmény.
2. Noma
Ez a Norma restaurant. Úgy nevezték idén, hogy „a világ legjobb étterme” és Koppenhágában található. A belső projektet a dán stúdió készítette. Mostani belső tere nagyon különleges, ami elért a korábbi designtől. A barna árnyalatot leváltották a fekete és szürke tónusok, és ezzel együtt bútort váltottak. Szürke szín ellenére mégis hívogató légkörrel és földi érzéssel telik meg az étterem. A tervezők a természetes anyagokat használták, mint például a fa, a kő, a bőr és vászon, ez minden bizonnyal hozzájárul ehhez a kinézetért. Ezen felül a hely új padlót és új bár készült sötét fából.
3. Eleven Madison Park
A legnagyobb étterem az Eleven Madison Park. Ez egy francia étterem, ami a 11 Madison Avenue-ban, New York-ban található. Az érdekesség ezen a helyen, hogy az ügyfél pontozhatja a vu menü. 16 részt foglal magában, amiben minden vendég rámutathat az étterem jó és rossz oldalára és kifejtheti, hogy mi tetszet és mi nem tetszett a helyben. A személyzet elkészíti a kiválasztott ételeket. Folyamatosan új ételeket lehet kipróbálni, minden alkalommal lehet kísérletezni és felfedezni a meglepetés ízeket benne.
4. Farang
Ez a Farang Restaurant. Norrmalmban található, Stockholm szívében, ami egy nagyon bájos hely. A designt és az építészetet illeti, az étterem ötvözi a helyi és az ázsiai hatásokat egy modern megjelenésben. A földszinten található egy ipari épület, ami kezdetben nem étterem volt, hanem egy 700 négyzetméteres üres terem volt. Ma már egy gyönyörű helyet alkottak belőle. Megtartották az ipari jelleget, de egyben modern és elegáns. Természetes színeket használtak, ami egyszerű, de egyben korszerűen elegáns, és ez teszi a hangulatot meghitté. Az átalakulás Futudesign által jött létre.
5. Osteria La Spiga
Osteria La Spiga egy családi tulajdonban lévő olasz étterem, ami Seattle Capital Hill környékén található. 557,42 négyzetméteres a teljes területe, és még az 1900-as években ipari épület volt. A hely használt egy automata rendszert, ami az étterem főbb struktúrájává vált. Az átalakítást végezte Graham Baba művész, aki megtörte a teret és egy családi stílusú kapukat és üvegeket tervezet az helységbe. A belső kialakítás modern, de egyben hagyományos elemeket is tartalmaz. Számos olyan elemeket, anyagokat tervezet, ami nem csak stílusos, hanem tartós is.
6. Taizu
Tel Aviv-ban található a Taizu étterem, ez a restaurant nagyon divatos, elegáns és egyben modern is. Kezdetben a tulajdonos kérte, hogy az öt ősi kínai elem jellemezze az étteremet, amely a tűz, víz, föld, fa és fém. Azt is szerette volna, hogy az ihlet legyen az utcai élelmiszerstandokra, ami jellemző Thaiföldön, Vietnámban, Kambodzsában, Kínában és Indiában. Ezek az elemek alapján létre jött egy kellemes hatású keverék, szépen kialakított összhang és kiegyensúlyozottság. Pitsou Kedem művész tervezte a helyet egy organikus megjelenést biztosítva a szintézis mintákkal és textúrákkal biztosítva, ami uralja a belső teret. Ezen kívül, még egy nagyon szép egyensúly jellemzi az informális és formális teret.
Mike Ágota Éva
Csermák János
Befektetési Szakértő
www.diamondmatrix.hk
Kérdésed van? Tedd fel szakértőnknek: Online Tanácsadás
Keress minket Facebookon is: Diamond Matrix